2009-07-02 16:35:37• hírek • Szatmar.ro

Popescu: jelentéseket írtam

Minden idők egyik legjobb román labdarúgója négy jelentést ismert el.

Hétfőn jelent meg a román sajtó által gyorsan felkapott hír, mely szerint Gheorghe Popescu korábbi 115-szörös román válogatott labdarúgó együttműködött a hírhedt Securitatea-val. A korábbi cáfolatok után csütörtökön Popescu végül elismerte: tényleg tett jelentést csapattársairól.

A Barcelona korábbi csapatkapitánya négy napi kitartó tagadás után csütörtökön az Evenimentul Zilei napilapnak adott telefonos interjúban elismerte, hogy craiovai csapattársairól tényleg írt jelentéseket a Securitateanak. Ám, szerinte, ezzel nem ártott senkinek.

„Igaz, hogy jelentéseket írtam, de nem ártottam velük senkinek, mindenkit csak dícsértem", mentegetőzött kétségbeesetten az Universitatea Craiova, a PSV Eindhoven, a Tottenham, a Barcelona, a Galatasaray, a Lecce, a Dinamo és a Hannover korábbi védője.

Bár a katalánokkal KEK-et, a törökökkel UEFA-kupát és Európai Szuperkupát is nyerő Popescu négy írott jelentést ismert be, az Adevarul napilap kilencről tesz említést.

A most 41 esztendős Popescu az első labdarúgó, akinek az aktáit a Securitatea Adattárát Vizsgáló Országos Bizottság nyilvánosságra hozta. Ugyanakkor, ismerve az akkori kor jellemzőit, további ismert egykori sportolók neve is terítékre kerülhet a közeljövőben.



Azok a régi szép idők: Dan Petrescu, Gica Popescu, Florin Raducioiu


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: